Muafiyet Sınav Hakkında Önemli Duyuru

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi 5/ı Derslerine İlişkin Usul ve Esaslar’ının 13. Maddesi gereği yeni kayıt yaptıran öğrenciler tüm programlarda zorunlu dersler olan Türk Dili I ve II, Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi I ve II, Yabancı Dil I ve II dersleri için muafiyet sınavına girebileceklerdir. Bu sınavın uygulanmasına ilişkin süreç şu şekilde gerçekleştirilecektir:

a) Muafiyet sınavı 5/ı dersleri koordinatörlüğü tarafından merkezi olarak yapılır.

b) Muafiyet sınavı sadece yeni kayıt yaptıran öğrenciler için güz döneminde yapılır ve ücretsizdir.

c) Öğrenciler, muafiyet sınavı başvurularını OBİS üzerinden 9-13 Eylül 2019 tarihleri arasında ders kaydı ile birlikte yapacaklardır.

ç) Başvurular, 5/ı kapsamında verilen bütün derslerin tüm yarıyılları için yapılabilir ancak muafiyet sınavına başvuran öğrencilerin, ders kayıt tarihleri içerisinde söz konusu derslere ders kaydı yaptırması zorunludur.

d) Muafiyet sınavı 28 Eylül 2019 tarihinde yapılacaktır. Sınav giriş bilgileri öğrencilerin kayıt sırasında beyan ettikleri telefon numaralarına kısa mesajla bildirilecektir.

e) Başarılı olan öğrencilerin ders notu M (Muaf) olarak OBİS’e tanımlanır, bu öğrencilerin 5/ı dersleri ders kaydı sırasında ödemiş oldukları uzaktan eğitim ücreti iade edilmez.

Adres :
Aydın Menderes Derslikleri C Blok Zamin Kat.
Merkez Kampüs - Efeler - AYDIN / TÜRKİYE
Telefon :